Consells TYRIUS per a les rebaixes

TYRIUS CONVIDA Al CONSUM RACIONAL EN REBAIXES I RECORDA QUE NOMÉS PODEN OFERIR-SE ARTICLES DE TEMPORADA

La majoria de comerços lluiran en breu el cartell de rebaixes, encara que des de fa uns anys la normativa permet que no existisca una data fixa d’inici. Per això, des de fa ja uns dies alguns establiments tradicionals i també botigues online ja havien començat les rebaixes.

En este sentit, des de TYRIUS aconsellem fer un consum racional en este període, per a això és important realitzar un llistat previ amb els productes que volem adquirir, i en funció d’això, fixar un pressupost. A més, hem de controlar l’ús massiu de targetes de crèdit per a evitar sorpreses d’última hora.

TYRIUS recorda que tots els articles que s’embenen en rebaixes, tant en establiments tradicionals com en botigues online, hauran d’haver estat a la venda amb anterioritat, és a dir, no es poden posar a la venda productes adquirits ex profeso per a les rebaixes. A més, ha d’aparéixer al costat del preu rebaixat el preu antic o el percentatge de descompte.

CONSELLS

  • Comprovar que els productes oferits estan efectivament rebaixats i tenen la mateixa qualitat que els oferits abans de rebaixes. Mai podran ser defectuosos (les rebaixes no són saldos) ni fabricats expressament per a aqueixes vendes. Buscar en definitiva articles que hem vist amb anterioritat.
  • Els productes en rebaixes han d’estar correctament etiquetats; com sempre es té dret a una informació completa i clara en preus i en etiquetes. S’ha de mantindre el preu anterior al costat del actual
  • El comerç està obligat a admetre targetes de crèdit si així ocorre en temporada normal, i els mateixos mitjans de pagament que la resta de l’any.
  • A més el comerciant no podrà cobrar al client el percentatge de càrrec de la targeta de crèdit.
  • En el comerç han de presentar-se diferenciats els articles rebaixats dels quals presenten un preu normal.
  • No deixar-se portar per reclams; assegurar-se que la compra és útil i no comprar més quantitat (els 3 per 2) si no eixirà rendible.
  • Exigir tiquet de compra igual que en qualsevol altra època de vendes, en el qual figuren les dades del venedor, el preu i l’IVA. És un document imprescindible per a poder realitzar canvis i sobretot per a poder presentar qualsevol possible reclamació, així com aquells que continguen la publicitat del producte i les condicions de venda.

TYRIUS recorda que els drets en cap cas poden ser “rebaixats”.

 

0
Rated 0 out of 5
0 out of 5 stars (based on 0 reviews)

You May Also Like