Consells per a les disfresses de Halloween

TYRIUS ACONSELLA SOBRE LA COMPRA DE DISFRESSES PER A HALLOWEEN

El 31 d’octubre és una data cada vegada més celebrada al nostre país, convertint-se en una vesprada/nit assenyalada especialment per als més xicotets de la casa, que s’ho passen en gran acudint a les festes de disfresses amb motiu del dia de Halloween. Però per a que esta nit siga perfecta el que no pot faltar és la seguretat, per això, des de TYRIUS volem fer una sèrie de advertiments i recomanacions per a poder adquirir disfresses i complements segurs. Ja que des de fa algun temps han proliferat els productes procedents de fora de la Unió Europea, i estos, en ocasions, no complixen amb les normatives de qualitat i seguretat.

En este sentit, considerem que hem de prestar especial atenció quan estan destinats al públic infantil. Les disfresses per a xiquets menors de 14 anys es consideren joguets, per la qual cosa l’etiquetatge ha d’incloure nom i marca del producte, dades d’identificació del fabricador, importador o distribuïdor, figurar la marca CE, l’edat recomanada, a més de les instruccions i advertiments d’utilització, i incloure l’etiquetatge en espanyol. A més, per a evitar el risc d’escanyament, es prohibix que continguen cordons o cordes en la zona del coll en aquelles disfresses destinades a menors de 7 anys. És important al seu torn que la disfressa no estiga realitzada amb materials inflamables. Es recomana adquirir les disfresses en llocs de confiança, i en la mesura que siga possible, en establiments adherits al Sistema Arbitral de Consum ja que oferix la garantia al consumidor que davant qualsevol discrepància pot ser sotmesa i resolta a través d’este sistema alternatiu de resolució de conflictes en matèria de consum.

En el cas dels complements, hi ha que prestar especial atenció a les màscares i caretes. Estes han de disposar d’orificis prou grans perquè garantisquen la correcta ventilació, i evitar així l’asfíxia. Per als més xicotets evitar les màscares que cobrisquen per complet el cap ja que poden provocar acalorament o asfíxia. També hem de comprovar que inclouen etiquetatge complet i en castellà, i que estan realitzades amb materials no inflamables, igual que amb les perruques. Respecte a les dentadures, han d’estar etiquetades i incloure els advertiments de seguretat, perquè com les màscares, poden provocar asfíxia.

Respecte a les perruques, no hem d’adquirir aquelles que continguen materials fàcilment inflamables. També cal ser cautelosos a l’hora d’adquirir productes com a tridents, claus, ganivets, etc., no han de contindre parts punxants ni  peces xicotetes que puguen desprendre’s amb facilitat.

 

0
Rated 0 out of 5
0 out of 5 stars (based on 0 reviews)

You May Also Like